mboost-dp1

EU-Domstolen tager stilling til privatkopireglens rækkevidde


Gå til bund
Gravatar #1 - thimon
23. apr. 2014 10:09
Der er kommet en kommentar fra EU-domstolen angående privatkopieringsreglen.

Fra kilde
EU's infosoc-direktiv (nr. 2001/29) tillader med artikel 5, stk. 2, litra b, at medlemsstaterne indfører indskrænkninger i ophavsretten i form af en privatkopiregel, men der skal samtidig fastsættes en foranstaltning, der giver ophavsmændene en rimelig kompensation. Dette er i Danmark sket ved det såkaldte "blankbåndsvederlag" på tomme medier, der kan bruges til kopiering, eksempelvis tomme cd'er eller digitale hukommelseskort. Vederlaget opkræves af en fællesorganisation (Copydan KulturPlus) hos de erhvervsdrivende, der fremstiller eller indfører tomme medier, og udbetales herfra til ophavsmændene.
...
Sagen får umiddelbart ingen betydning for Danmark i relation til lovligheden af privatkopiering, da § 11, stk. 3, i den danske ophavsretslov allerede fastslår, at det er en forudsætning for at kunne udnytte privatkopireglen i § 12, at kopien foretages på grundlag af et lovligt eksemplar af værket. Sagen illustrerer imidlertid, at hvis medlemsstaterne indfører en privatkopiregel (og altså foretager en indskrænkning af ophavsretten), så kan det ikke ske så rettighedshaver-venligt, at der ikke tages hensyn til brugerne.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login