mboost-dp1

Flickr - bongo vongo

Flere antivirusprodukter indeholder selv sikkerhedshuller

- Via Heise Online - , redigeret af Pernicious

Sikkerhedsfirmaerne Secunia og iViZ Techno Solutions har været i gang med at se på, hvordan sikkerheden står til i nogle af de produkter, brugerne anvender for netop at opnå høj sikkerhed.

I Trend Micros online-scanner HouseCall fandt man en fejl i en ActiveX-Control, der gør det muligt at inficere en pc med skadelig kode, bare ved at brugeren besøger en dertil indrettet hjemmeside. Et andet produkt, ESET Smart Suite, har haft en fejl, der gjorde det muligt at få systemrettigheder på den pågældende pc, fejlen er sidenhen blevet rettet.

På Linux står det galt til med AVG 7.5.51 samt BitDefender 7.60825 og tidligere versioner, hvor fejl i softwaren gør det muligt at indlæse og afvikle uautoriserede programmer.

Nyheden er på tysk





Gå til bund
Gravatar #1 - Louis
22. dec. 2008 16:18
Hvem bruger også antivirus på Linux?
Jeg gør ikke.
Gravatar #2 - luuuuu
22. dec. 2008 16:20
#1

Folk der har en mailserver blandt andet?
Gravatar #3 - Cutepuppy
22. dec. 2008 16:20
Næste gang må man gerne informere om at kilden er på tysk :)
Gravatar #4 - Niklas H
22. dec. 2008 16:22
#1 Nej jeg gør heller ikke. Det er primært til folk der arbejder meget sammen med Windows-PC'er for at undgå at Windows-PC'erne bliver inficeret.

På de få maskiner jeg dog bruger Windows på, bruger jeg ESET NOD32. Bedste AV. IMO.

Det er da ikke relevant at nævne ESET Smart Security i den sammenhæng der. For det første er det bare NOD32 med firewall, så hvis fejlen virkelig lå i antivirusdelen, burde der nok stå NOD32. Derudover så er fejlen rettet og er der totalt irrelevant i denne sammenhæng så.
Ja der er fejl i alt software over "Hello World"-størrelsen, men de bliver gerne rettet. Derfor er der da ingen grund til at hænge ESET ud her.
Gravatar #5 - Nextnx
22. dec. 2008 16:47
Nilks (4) skrev:
men de bliver gerne rettet
Før eller efter de er blevet udnyttet? Så nej helt irrelevant ville jeg ikke mene det er.

Men man kan vende det om, intet software er aldrig på noget tidspunkt 100% fejlfri. EOD
Så det man burde kigge på er de udvikler arbejder efter en afprøvet kodning proces hvor i man løbende minimere fejl og hardener softwaren samt herefter hvordan de håndtere fundne huller/fejl. Se det tror jeg folk i den sidste ende vil få mere ud af samt udvikler der arbejder på sådan en fremgangsmåde bliver givet den respekt og ros de burde havde.
Gravatar #6 - Windcape
22. dec. 2008 16:47
#3

Jeg tror det er første gang i 4-5 år at net_srak har glemt "(Nyheden er på Tysk)" i bunden af nyheden når der bliver bragt info fra Heise.

Dog burde den gængse læser vide at Heise er tysk ;-)

#4

Antivirus bør ikke have sikkerhedsfejl. Sikkerhedsfejl i software er generelt rimelig nemme at undgå. At arbejde med det lavest mulige rettigheds niveau er en god start.
Gravatar #7 - Cutepuppy
22. dec. 2008 17:14
#6

Heise findes skam på engelsk.

http://www.heise.de/english/
Gravatar #8 - mireigi
22. dec. 2008 18:04
Syntes det er lidt sejt at Avast kun har fejl på Linux maskiner.
Gravatar #9 - krainert
22. dec. 2008 18:53
#0
Skulle ESET Smart Suite ikke have været ESET Smart Security?
Anyway, det undrer mig, at ESET har lavet så grum en fejl, når de er kendt for deres ekstreme omhu med programmeringen... Alligevel siger det en del, at fejlen igen er rettet, da mange andre formaer er længe om at reperere defekt software (eller aldrig får det gjort).
Gravatar #10 - fastwrite1
22. dec. 2008 22:46
Man kan sige hvad man vil, men Eset - dem der står bag NOD32 - ER det bedste AV der findes.

Jeg kender ikke antallet af de servere og klienter jeg har fjernet Norton, for bagefter at installere NOD32, og høre fra klienterne "Neeej, en hurtig pc jeg nu har fået".

NOD32 har da konstant vundet præmier for værende det bedste AV - korrekt?

Og cool at de allerede har rettet fejlen, og derfor er irrelevant at have med, for så skulle man nævne ALLE de AV programmer der indeholder fejl, men som er blevet rettet.

Jeg kan ikke se sammenhængen i at NOD32 er med i nyheden.
Gravatar #11 - sKIDROw
23. dec. 2008 00:35
Hvis dog blot vi havde nogle flere programmører, som Daniel Bernstein bag Qmail og djbdns.

http://cr.yp.to/qmail/guarantee.html

500$ til den der finder en sikkerhedsfejl i hans software... ;)
Gravatar #12 - Nextnx
23. dec. 2008 01:50
Åhh piv piv, at NOD32 er under skud, hvordan tror i Chris Crocker har det? ffs er det da så vigtigt, alle har fejl i ny og næ.

fastwrite1 (10) skrev:
Og cool at de allerede har rettet fejlen
NB Oplysning Timeline :
2008-10-10 - Svaghed rapporteres til sælgeren
2008-10-15 - Vendor svar
2008-12-18 - Update udgivet af sælger
2008-12-18 - Fuld tekniske detaljer frigivet til offentligheden

flame on me
Gravatar #13 - Niversen
23. dec. 2008 07:15
mireigi (8) skrev:
Syntes det er lidt sejt at Avast kun har fejl på Linux maskiner.
avast er et godt AV som giver god allround beskyttelse og den er rettet mod selve pc'en... da de fleste *nix brugerer har det bedste AV med i bagagen (common sense 2008) så er selve systemets beskyttelse dermed ligeså godt...
man skal bare vide at man ikke skal sige dobbelt op bedre...

for mit eget vedkommende bruger jeg selv ikke AV... bruger linux og en gang imellem win, men formaterer hurtigt væk... så ingen botnetværk med mig...
Gravatar #14 - MigSKUda!
23. dec. 2008 07:17
Nu er det jo ikke news.dk der har bestemt hvilke AV der skulle testes, men to sikkerhedsfirmaer der selv har udvalgt... Desuden er alt vedr. denne test da relevant. det er da relevant at vide at de retter de fejl der er. så ved man det! set fra den anden side så kan ESET jo også lave fejl = åbenlyst.
Men det vil der altid være i programmer der ikke er testet fornuftigt. men hvad angår antivirus, kan man så teste for noget man ikke kender til? jeg mener at det er relevant at ESET er med men det skal da ikke give anledning til at man frygter det, da det jo er et godt program!
Gravatar #15 - mathiass
24. dec. 2008 12:37
Sikkerhedsfejl i software er generelt rimelig nemme at undgå.

Det er en rimelig vanvittig påstand. Sikkerhedsfejl er meget udbredte i al slags software, og ofte kan det være meget subtilt, især når der kommer flere brugere på samtidig.
At arbejde med det lavest mulige rettigheds niveau er en god start.
Det kræver at du har en ordentlig definition af "rettigheds niveau" samt et bevis for at din software overholder denne definition. Jeg kender intet mainstream OS som arbejder efter det princip indenfor sikkerhed. Det eneste praktiske indtil videre er ad hoc løsninger, som virker for det meste.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login